Субота
                                                                                             20 Квітня 2024 p.

ПАРАФІЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ ВІТАЄ ГОСТЕЙ ! ***



ВЕЛИКОПОСНІ РЕКОЛЕКЦІЇ ВІДБУЛИСЯ

     «Цілий Великий піст, — а уточнюючи детальніше, і приготування до Великого Посту, ведуть нас до того, щоби ми могли увійти в храм Господній, у Великий Страсний Тиждень, щоби ми могли попросити Його, щоби зодягнув кожного із нас в одіяння нашої душі. Це ціль, це дороговказ, це кроки, якими ми повинні ступати протягом Великого посту», — пояснив парох о. Павло Старух ЧСВВ на початку реколекцій в Банях Мазурських, які відбулися в парафії 14 – 16 квітня.*** Слово Божеї голосив реколектант о. Дмитро Лешко, адміністратор греко-католицької парафії в Торуні. Провідною темою реколекцій була притча про блудного сина, в якій маємо проявлене Боже милосердя і любов. Наші гріхи ображають Отця, але Він, усе одно, хоче показати нам Свою доброту і любов та відновити наше духовне життя. Нам потрібно навчитися не боятися покаятися і йти дорогою, яку нам приготував Ісус Христос, бо навіть найбільший грішник заслуговує на Царство Боже.*** Першого дня присутні роздумували про блудного сина, який спочатку повівся ганебно розтративши свою частину в далекому краю. Йому довелося тяжко працювати, і коли зрозумів, що більше не може терпіти, тоді вирішив повернутися до батька. Цей уривок говорить про те, що хоча би які плани ми мали на своє життя, Господь усе одно краще знає, що нам потрібно і що для нас краще. Він по-різному показує нам шлях, а наше завдання – почути Його слова.*** Другого дня була мова про вірного старшого сина, який розгнівався, коли батько влаштував бенкет для меншого брата. Але батько пояснив, що це для нього справді велике свято, бо ж «цей брат твій був мертвий і ожив, пропав був і знайшовся». Так і Господь радіє, коли грішник навертається. А старший син завжди був з батьком, тобто з Богом, і не потребував каяття.*** Третього дня ми приглянулися основному персонажу притчі, батькові. Він пробачає, бо любить сина, який визнав свої провини й повернувся по милосердя. Цей образ показує нам особу самого Ісуса Христа, який чекає нашого каяття й хоче обдарувати нас Своїм милосердям і любов’ю.*** Щиро дякуємо о. Дмитрові за реколекції. Вони були дуже корисні нашим парафіянам. Гадаємо, що ті, що хочуть віднайти Божу любов і милосердя, саме в підготовці до Пасхи обов’язково отримають усі потрібні благодаті. Нехай навіть найбільший грішник знайде дорогу до дому Отця, який милосердний і все пробачає. Нехай любляче серце Бога буде завжди з нами!*** (мр)



ДЕКАДА МІСІЙНОСТІ

СЛУЖБА БОЖА 

* у Неділі та Свята  9:00

 

Статистика:
Razem: 3627515 razy
Dziś: 236 razy