ПАРАФІЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ ВІТАЄ ГОСТЕЙ ! ***



ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ХВОРОГО

     Перебуваючи серед людей за свого земського життя, Ісус зціляв-оздоровляв хворих, немічних, недужих. Сьогодні Церква продовжує зціляючу дію Спасителя, коли помазує віруючих-хворих оливою у святій тайні єлеопомазання. *** Очевидно, не кожна людина, що одержує це таїнство, зціляється фізично, бо остаточною ціллю людського життя не є здоров’я, але спасення. Та Святий Дух словами апостола Якова нас запевняє, що людина стрічає Господа у цім таїнстві і, найважніше, одержує внутрішнє–душевне зцілення від гріхів, свідомих і несвідомих, з цілого життя.*** В єлеопомазанні священик помазує хрестообразно частини тіла, бо Христос опікується цілою нашою істотою. За словами апостола, наше тіло – це «храм Святого Духа» (1 Кр. 6,19). *** Читання апостола і євангелія в цьому чині є важливим засобом для скріплення сил недужого, бо слово боже – це слово спасення. *** Тайна ця не є тільки для тих, що стоять на порозі смерти. Єлеопомазання є для всіх, що потребують божого благословення в поважній недузі і бажають повороту до здоров’я – душі і тіла.*** 11 лютого Католицька Церква відзначала Всесвітній день хворого. Цей захід покликаний також привернути увагу людей до проблем, з якими зіштовхуються хворі люди по всій планеті. Цього року центральні урочистості відбулися у марійному святилищі в німецькому містечку Альтеттінг. У вівторок в свято Трйох Святителів в Банях Мазурських та Круклянках о.Павло Старух, ЧСВВ благословив та молився за хворих і тих, що опікуються хворими. По Службі Божій звершив тайну хворих, яку прийняло чимало парафіян.


ДЕКАДА МІСІЙНОСТІ

СЛУЖБА БОЖА 

* у Неділі та Свята  9:00

 

Pozostałe Parafie Węgorzewskiego Dekanatu:
Statystyki:
Razem: 3632367 razy
Dziś: 75 razy